JiL.al - Jeto i Lumtur

“Premtimi i dhënë ishte një domosdoshmëri esë kaluarës: fjala e thyer është një domosdoshmëri e së tashmes.”Thënie Për Jetën”

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Nuk mund ta humbas të vetmen gjë që më mban gjallë: shpresën. Një fjalë që shpesh gjendet me ne në mëngjes, vritet gjatë ditës dhe vdes ngadalë në erresirë, por për fat, përsëri rilind me agimin…
– Zahiri, Paulo Coelho

Why Paulo Coelho, now 70, isn′t a typical Brazilian writer | Books | DW |  24.08.2017

 

Gjithmonë vjen një çast kur duhet të zgjedhësh midis soditjes dhe veprimit. Kjo quhet të bëhesh burrë. Mëdyshjet janë të tmerrshme. Por për një zemër krenare nuk ka rrugë të mesme… Njeriu është qëllim i vetvetes!

– Alber Kamy

Albert Kamy: Absurdi dhe vetëvrasja - ObserverKult

 

Të vdes, e dashur? E përse? Kjo është gjëja e fundit që kam për të bërë!

– Groucho Marx

Groucho Marx - Turner Classic Movies

 

Mos i poshtëroni njerëzit e mëdhenj për një a dy faje të tyre, sepse diamanti sado i prerë shtrembër të jetë, është më i vlefshëm se një gur i zakonshëm, i prerë në formën më të përsosur.

– Sami Frashëri

Sami Frashëri: Njeriun e bëjnë të përhershëm veprat e tij

 

Më mirë të më urrejnë per atë që jam,
sesa të më duan për atë që nuk jam!

– Curt Cobain

Eight myths about Kurt Cobain's gear that people still believe | Guitar.com  | All Things Guitar

 

Ka një të çarë në çdo gjë dhe prej andej hyn drita.

– Leonard Cohen

Leonard Cohen love letters fetch $876,000 at auction - BBC News

 

Jeto I Lumtur

Scroll to Top