JiL.al - Jeto i Lumtur

Pse burrat e kanë të vështirë të dëgjojnë atë që thonë gratë? Shkencëtarët kanë një shpjegim

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email
cift - TiranaNews

Çdo grua njeh të paktën një burrë që është i keq në dëgjim. Dhe jo, arsyeja për këtë nuk është gjithmonë mërzia apo mosinteresimi. Shkencëtarët kanë studiuar këtë fenomen. Në fakt, duket se truri i mashkullit thjesht e dëgjon zërin e femrës ndryshe. Tingëllon e çuditshme, por duket kështu.

Këto janë disa fakte për trurin e burrave dhe aftësinë e tyre për të dëgjuar bashkëbiseduesit.

1. Për shkak të zërit të femrave, truri i mashkullit punon më shumë

Në fakt, aktivizimi i trurit është më i fortë për të kuptuar atë që thonë gratë. Kjo do të thotë se burrat e kanë më të vështirë të kuptojnë kuptimin dhe emocionet për të cilat flasin gratë.

2. Zërat e femrave kanë më pak autoritet

Hulumtimet kanë treguar se madhësia e kordave vokale dhe fytit është gjithashtu shumë e rëndësishme, sepse njerëzit me tone më të larta të zërit konsiderohen më pak seriozë. Gjithashtu, studimi tregoi se ne u besojmë më shumë njerëzve me zë të thellë dhe na pëlqen të jenë në pozicione drejtuese.

3. Zëri femëror është më kompleks

Ky faktor e bën më të vështirë për trurin mashkullor të kuptojë se çfarë thonë gratë, sepse kanë shumë për të deshifruar.

4. Miti është se femrat thonë më shumë

Është gjithashtu një stereotip që gratë flasin më shumë se burrat. Sipas hulumtimit, duket se burrat dhe gratë thonë të njëjtën sasi fjalësh dhe konteksti i asaj që thuhet është po aq i rëndësishëm. Madje në disa situata meshkujt flasin më shumë se femrat, ndërsa në situata të tjera është e kundërta.

https://jetoilumtur.al/

Scroll to Top