JiL.al - Jeto i Lumtur

Sekreti për të shpëtuar marrëdhënien tuaj: pesë mësime nga një terapist çiftesh

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

 

Susanna Abse është këshilltarja martesore e këshilltares martesore – 30 vjet në praktikë duke i dhënë asaj njohuri të pakrahasueshme mbi sfidat me të cilat përballen çiftet pa dëmtuar kuriozitetin dhe origjinalitetin e saj.

Abse nuk mund të fillojë të vlerësojë se sa çifte ka parë që nga fillimi i saj në 1986, por e vë atë në dhjetëra mijëra orë. Ajo ka punuar me çdo lloj çifti, duke filluar nga ata që “përplasin kokën së bashku, bërtasin, ngrihen dhe dalin jashtë”

Është mirë të luftosh

Zakonisht, nëse një çift nuk debaton kurrë, kjo ndodh sepse “gjërat janë parkuar”, thotë Abse. “Sapo i hapni gjërat, në fakt ka shumë ndjesi atje dhe mërzitje – thjesht është zbutur dhe mbuluar.” Në përgjithësi, ai lufton kundër intimitetit, nëse nuk tregoni veten para njëri-tjetrit.

Ndaloni së fajësuari

“Shpesh bëj shaka: ‘Kam dëgjuar me kujdes të gjitha parashtresat dhe shqiptoj…’, thotë Abse. “Të them, shikoni, ju të dy mendoni se kjo është një sallë gjyqi dhe po më jepni dëshmi. Aty ka një dobësi, që unë do t’i gjykoj; se njëri ka bërë diçka të neveritshme dhe është në shtëpinë e qenit, dhe tjetri në të pastër.

Përdorni “Unë ndjej …” në vend të “Ti gjithmonë …”

Duhet të përdorni fjalët “unë” në vend të akuzave. Vlen të shqyrtohet pse akuza është më e lehtë: ju e bëni veten shumë të prekshëm kur përshkruani ndjenjat tuaja, veçanërisht nëse ato janë të frikësuara ose të trishtuara.

Mos kini fëmijë (epo, bëni nëse duhet)

Bëni seks (ose jo, por të paktën vini re kur ndaloni) “Ka shumë çifte joseksuale,” thotë Abse, duke përdorur tonin jo-përshkrim që është marka e saj tregtare. “Natyrisht që kjo është e mundur. Por nëse jeni në të 20-at, 30-at, 40-at dhe ndoshta deri në mesin e të 50-tave, dhe nuk ka absolutisht seks, ekziston rreziku që kjo të çojë në fundin e marrëdhënies”.

Kërcënimet për t’u larguar janë një ide e keqe

“Ata janë vërtet gërryes,” thotë Abse. “Ato minojnë rrënjësisht ndjenjën e sigurisë dhe ju keni nevojë për këtë në mënyrë që të jeni në gjendje të keni dallime, konflikte dhe zgjidhje.”https://jetoilumtur.al/

 

Scroll to Top