JiL.al - Jeto i Lumtur

“Shumë martesa do të ishin më mirë nëse burri dhe gruaja do ta kuptonin qartë se janë…” Thëniet më të Bukura.

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Dita kur keni festuar dashurinë tuaj dhe keni marrë një angazhim të përjetshëm ndaj partnerit tuaj, përpara të gjithë miqve dhe familjes suaj, është një ditë për t’u mbajtur mend! Por kjo shënoi vetëm fillimin e martesës suaj.

Ju keni nisur një udhëtim të mbushur me ulje dhe ngritje. Pavarësisht se sa kohë ka kaluar që kur keni bërë zotime, ka mbetur shumë më tepër për të krijuar kujtime të pabesueshme.

Nëse është përvjetori juaj i martesës ose keni vështirësi të shkruani një fjalim për një mik që do të martohet, kjo do t’Ju vijë në ndihmë gjithasht. Lista e mëposhtme e thënieve për martesën do t’ju frymëzojë patjetër që të dërgoni një mesazh kuptimplotë.

Shumë martesa do të ishin më mirë nëse burri dhe gruaja do ta kuptonin qartë se janë në të njëjtën anë.

Le të ketë hapësira në bashkimin tuaj. Dhe qëndroni së bashku, por jo shumë afër njëri-tjetrit: Sepse shtyllat e tempullit qëndrojnë veçmas, Dhe lisi dhe selvia nuk rriten nën hijen e njëri-tjetrit.

Kur të mësoj ta dua Perëndinë më mirë se më i dashuri im tokësor, do ta dua më të dashurin tim tokësor më mirë se tani.

Kështu që nuk do të jetë e lehtë. Do të jetë vërtet e vështirë; ne do të duhet të punojmë për këtë çdo ditë, por unë dua ta bëj këtë sepse të dua ty. Ju dua të gjithëve, përgjithmonë, çdo ditë. Ti dhe unë… çdo ditë.

Nuk ka lumturi më të madhe për një burrë sesa t’i afrohet një dere në fund të një dite duke ditur se dikush në anën tjetër të asaj dere po pret zhurmën e hapave të tij.

Martesat janë si shenjat e gishtave; secila është e ndryshme dhe secila është e bukur.

Martesa është si të shkëmbeni adhurimin ndaj shumë njerëzve kundrejt sarkazmës së njërës/njërit.

Nuk është mungesa e dashurisë, por mungesa e miqësisë që i bën martesat e palumtura.

Çfarë gjëje më e madhe ka për dy shpirtra njerëzorë, sesa të ndiejnë se janë të bashkuar për gjithë jetën – për të forcuar njëri-tjetrin në çdo mundim, për të pushuar njëri-tjetrin në çdo pikëllim, për t’i shërbyer njëri-tjetrit në kujtime të heshtura të papërshkrueshme në momentin e fundit.

Një martesë e mrekullueshme nuk është kur bashkohet ‘çifti perfekt’. Është kur një çift i papërsosur mëson të shijojnë dallimet e tyre.

Zinxhirët nuk e mbajnë martesën së bashku. Janë fijet, qindra fije të vogla, të cilat i bashkojnë njerëzit gjatë viteve.

Ju nuk e doni dikë për pamjen e tij, rrobat e tij, ose për makinën e tij të bukur, por sepse ata këndojnë një këngë që vetëm ju mund ta dëgjoni.

Nga Jeto I Lumtur.al
                                                  Jeto I Lumtur
Scroll to Top