JiL.al - Jeto i Lumtur

Si të kapërcejmë një tradhti, 10 hapa drejt qetësisë..

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

 

Po, është e mundur të kapërcehet një tradhti kur dëshira për të qëndruar së bashku është e fortë. Më e fortë se dobësia e partnerit, i cili tani tregon shenja të pendimit të sinqertë. Sigurisht nuk është moment i lehtë, kur barra e pabesisë duket se pengon ndonjë shpresë për të ardhmen.

A është e drejtë të falësh?

Ne nuk duam të hyjmë në këtë çështje duke vendosur nëse është e drejtë të falim ose jo. Çdo histori i takon vetes dhe atyre që e jetojnë atë. Ajo që ne duam të bëjmë është të ofrojmë disa sugjerime të dobishme për të rivendosur qetësinë e një çifti nëse vendosim të vazhdojmë. Le të shohim së bashku. Këtu janë 10 hapa për të kapërcyer tradhtinë!

Reflekto mirë se çfarë ka ndodhur.

Nuk është e lehtë që në nxehtësi e sipër, të metabolizosh një tradhti, gjëja më e mirë për të bërë, në këto raste është të mos reagosh impulsivisht. Të jesh në gjendje të reflektosh mbi arsyet që çuan në këtë situatë është këshilla kryesore për mosmbrojtjen e ngjarjes. Mos harroni se çdo çift është një univers në vetvete dhe nëse ka pasur pabesi, burimet duhet të mbulohen brenda saj.

Kuptoni pse jeni të gatshëm të kapërceni tradhtinë

Një pyetje themelore, përgjigjja e së cilës duhet të jetë më e sinqerta dhe e vërtetë e mundur. Ajo që duhet të shmanget është frika e ligjshme për të qenë vetëm. Mos e nënvlerësoni këtë aspekt, shumë më shpesh sesa mendoni. Nëse ndjenjat që ju ende ndjeni janë shumë të forta, dhe nëse ndjeni një pendim të partnerit, rruga është e thjeshtë.

Vendosni një besëlidhje të re dashurie

Nëse tejkalimi i pabesisë është një vendim personal, është thelbësore që vazhdimi i raportit të bazohet në një marrëveshje të re. Duke folur thellë për atë që ka ndodhur dhe gjithmonë duke dashur të ktheni faqen është hapi më i rëndësishëm për t’u bashkuar.

Ribëni premtimin e jetës

Duke dhënë këtë vendim, formaliteti që meriton nuk është një gjest i thjeshtë imazhi, por përsëritja e premtimit fillestar është një akt i rëndësishëm. Një gjest i aftë për të shëruar plagën e tradhtisë dhe për të filluar një histori të re.

Shëroni atë bashkim të humbur

Në të gjitha aspektet e jetës së martuar. Edhe në ato që me kalimin e kohës i kishin lënë pas vetes në rrugë pas entuziazmit fillestar. Një kafe së bashku, si dhe pazari në supermarket, janë të gjitha gjestet që ju mundësojnë të ndani jetën e përditshme.

Mos lejoni që të kthehet në zakonet e vjetra.

Pabesia shpesh lind kur marrëdhënia merr rrugën e rënies dhe asnjë nga partnerët nuk ndërhyn në kohë. Prandaj, vëmendja që kjo të mos përsëritet është thelbësore.

Jepini hapësirë fantazive të reja

Sigurisht një tradhti mund të lexohet edhe si kërkim për emocione të reja dhe përvoja të reja. Krijimi i fantazive të reja imagjinative shmang bërjen përsëri të gabimeve të vjetra.

Mos mendoni për të kaluarën

Mbetjet e tradhtisë mund të rishfaqen dhe në këtë mënyrë rrëshqasin përsëri në atë gjendje mendore të mbushur me zemërim dhe zhgënjim. Është diçka normale, gjëja e rëndësishme, nëse ndodh, është t’i limi mënjanë këto mendime.

Bëni një muaj mjalti të dytë

Kur bashkimi ka rifilluar kursin e ripërtëritjes, duke e festuar së bashku këtë rilindje është mjaft bukur dhe e rëndësishme.

Festoni me shokët muajin e ri të mjaltit

Shpesh ndodh që, gjatë një krize dhe në prani të pabesisë, miqtë e dinë për situatën dhe ndihen të turpëruar nga kjo gjë. Duke shprehur ndjenjat tuaja, dëshira për të rifituar besimin dhe qetësinë, është një simptomë force dhe shpengimi!

 

https://jetoilumtur.al/

Scroll to Top