JiL.al - Jeto i Lumtur

“Tërhiq dhe mos e këput”, 6 mënyra për t’i treguar kufijtë vjehrrës suaj

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Shumë nuse të reja përjetojnë një marrëdhënie të keqe me vjehrrit dhe kryesisht me vjehrrën. Dhe kur ndodh diçka e tillë, marrëdhënia mes gjyshërve dhe nipërve është ajo që ndërlikohet më shumë. Arsyeja që shumicën e herëve vjehërrit nuk krijojnë një marrëdhënie të mirë me gruan e djalit të tyre është mungesa e pranimit. Ata kanë vështirësi të mirëpresin këtë anëtar të ri në familjen e tyre dhe kjo është arsyeja pse ata krijojnë një mjedis disi armiqësor.Por shumica e marrëdhënieve mund të funksionojnë nëse të dyja palët komunikojnë hapur dhe respektojnë ndjenjat e njëri-tjetrit. Ndiqni këto këshilla për t’i vendosur vjehrrës suaj kufinjtë, nëse jeni një nga ato nuset që keni probleme me të:

1. Tregojini sa më parë ndjesitë tuaja.

Kur vjen një fëmijë psh në familje, është e natyrshme që vjehrra juaj të dëshirojë të vizitojë shtëpinë tuaj më shpesh. Megjithatë, kjo mund të mos jetë ideale për ju dhe do t’ju duhet të flisni me të për ndjenjat tuaja. Mund të jetë më mirë nëse partneri juaj fillon bisedën dhe ju i shpjegoni asaj pse ajo nuk mund ta vizitojë çdo ditë ose kur të dojë. Ju gjithashtu mund t’i tregoni asaj se sjellja juaj mund të jetë paksa e imponuar kur jeni të lodhura, kështu që ajo nuk duhet t’ju gjykojë për këtë.

2. Përfshini partnerin tuaj në çdo gjë që ka të bëjë me shtëpinë dhe fëmijën.

Është e vërtetë që burrat nuk shpenzojnë gjithmonë kohë për çështjet e shtëpisë dhe nuk përgatiten shumë mirë kur vjen një fëmijë. Në shumë nga këto raste, ata ndoshta do të marrin sugjerime nga nënat e tyre dhe do t’i transferojnë ato te gratë e tyre. Megjithatë, ajo që thotë nëna e tyre mund të jetë krejtësisht e ndryshme nga ajo që gruaja e tyre ka në mendje.

Për të shmangur një përplasje idesh, është më mirë nëse të dy partnerët e dinë saktësisht se çfarë po bëjnë në lidhje me shtëpinë dhe fëmijën e tyre. Në këtë mënyrë është më e lehtë të vendosni kufij të përbashkët për vjehrrit pa krijuar ndonjë keqkuptim dhe ndjenja të vështira.

3. Mos filloni një garë me vjehrrën.

Nënat mendojnë se i njohin dhe i duan fëmijët e tyre më shumë se kushdo në botë. Kjo është arsyeja pse ato shpesh antagonizojnë gruan e djalit në shumë fusha të ndryshme të jetës së tyre.

Megjithatë, duhet të keni kujdes që të mos bini në atë kurth dhe të filloni një garë me vjehrrën tuaj. Në vend të kësaj, ju duhet ta trajtoni problemin kur të shfaqet dhe t’i tregoni asaj në një mënyrë të qetë se nuk po përpiqeni ta mbani atë larg djalit të saj.

Do të ishte edhe më mirë nëse e inkurajoni burrin tuaj që të fillojë të kalojë më shumë kohë cilësore vetëm me prindërit e tij. Kjo do ta bëjë nënën e tij të ndihet më e sigurt se marrëdhënia e tyre nuk po ndryshon.

4. Bëni një vizitë javore ose lini një orar telefonate rutinë.

Nëse vjehrra juaj dëshiron të vizitojë shtëpinë tuaj çdo ditë ose në kohë të rastësishme, duhet të bëni një bisedë me partnerin tuaj. Të dy duhet të bini dakord për një orar dhe t’i tregoni vjehrrës tuaj për të. Mund të jetë një vizitë me fëmijën në shtëpinë e tyre çdo të diel ose disa telefonata me video gjatë javës. Çfarëdo që të vendosni, duhet t’ua tregoni mirë dhe të prisni që ta ndjekin atë.

5. Mos kini frikë të thoni “jo”.

Nëse nuk është caktuar një orar, është e mundur që vjehrra t’ju telefonojë kur të dojë, duke ju pyetur nëse mund të vijë. Dhe në përpjekje për ta kënaqur atë dhe për të mos lënë përshtypje të keqe, ju thoni “po” edhe pse kjo është gjëja e fundit që dëshironi të bëni. Sidoqoftë, duhet të dini se është në rregull t’i thoni “jo” asaj, t’i shpjegoni arsyen dhe ndoshta t’i jepni asaj një ditë dhe kohë të ndryshme për një vizitë. Është e kuptueshme që ajo ka nevojë të shohë nipin e saj, por edhe ju duhet të jeni vetëm dhe të shijoni qetësinë tuaj.

6. Nëse asgjë nuk funksionon, ndoshta duhet të shkoni në terapi familjare.

Nëse asgjë nga sa më sipër nuk ka funksionuar dhe vjehrra juaj vazhdon të hyjë në jetën tuaj sa herë që ajo dëshiron, ju duhet të merrni parasysh terapinë në grup. Ju gjithashtu mund ta lini partnerin tuaj ta zgjidhë këtë problem. Ata e dinë më mirë se kushdo se si të flasin me nënën e tyre dhe fjala e tyre do të respektohet më lehtë se e juaja. Së fundi, nëse as ai hap nuk funksionon, mund t’ju duhet të bëni një pushim nga bashkëveprimi me vjehrrit për një kohë. 

LIFE STYLE Kuriozitet

Jeto I Lumtur.al

Scroll to Top