JiL.al - Jeto i Lumtur

“Thënie Nga Mark Twain “

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

1- Kujdes kur të lexoni libra shëndeti. Mund të vdisni për një gabim shtypi.

2- Unë jam lavdëruar shumë herë dhe gjithmonë ata që më lavdërojnë më vënë në siklet, unë gjithmonë ndjej se ata nuk kanë thënë mjaftueshëm.

3- Nuk e kam lejuar asnjëherë shkollimin të ndërhyjë me arsimimin.

4- Njeriu që nuk lexon libra të mirë nuk ka asnjë avantazh ndaj atij që s’mund t’i lexojë.

5- Klima është ajo që ne presim, koha është ajo me të cilën të merrni.

6- Problemi me këtë botë nuk është se njerëzit dinë shumë pak, por se dini kaq shumë gjëra që s’qëndrojnë.

7 -Është shumë e lehtë ta lësh duhanin. Unë e kam bërë me qindra herë.

8 -Blini tokë. Askush s’e prodhon më.

9- Nga të gjitha gjërat që kam humbur, më ka marrë malli më shumë për mendjen.

10- Ka disa mbrojtje të mira kundër tundimit, por më e sigurta është frika.

11- Mos u sillni rrotull duke thënë se bota ju detyron jetesën. Bota nuk ju detyron asgjë. Ishte këtu para jush.

12- Gjithmonë falini armiqtë, asgjë s’i mërzit më shumë.

13 -Mund t’i rezistoj gjithçkaje, përveç tundimit.

14- Shko në Parajsë për klimë, shko në Ferr për shoqëri.

15- Zemërimi është një acid që mund të dëmtojë më shumë enën në të cilën ai ruhet sesa këdo tjetër.

16- Mblidhi faktet e tua më parë, pastaj mund t’i shtrembërosh ato si të duash.

17- Është më mirë të heshtësh dhe të mendojnë që je budalla se sa të hapësh gojën dhe të heqin çdo dyshim.

18 -Kurdo që ti e gjeni veten në anën e shumicës, është koha për pauzë dhe reflektim.

19- Mirësia është gjuha të cilën të shurdhrit mund ta dëgjojnë dhe të verbrit mund ta shohin.

20- Një njeri që mban një mace nga bishti mëson diçka që ai nuk mund ta mësojë në asnjë mënyrë tjetër.

 

Mark Twain

 

 

Jeto I Lumtur

Scroll to Top