JiL.al - Jeto i Lumtur

Thënie Për Dashurinë.

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email
Të frikësohesh nga dashuria do të thotë të frikësohesh nga jeta, e ata që frikësohen janë tri herë të vdekur.
Raseli

اdo dashuri kalon, kurse mosmarrëveshjet mbesin përgjithmonë.
Dostojevski

Më duket se mund të dashurojnë shumë vetëm ata që dinë edhe të urrejnë shumë.
Cezari

Në qoftë se je njeri bëj dashuri, në qoftë se je lule bëhu mimozë.
Hygo

Më mirë të dashurosh dhe të humbësh, se sa asnjëherë të mos humbësh.
S.Bemardi

Të dua sepse më dhe dashurinë. E dua dashurinë sepse ma dhe ti.
Bodleri

Një dashuri është, por kopje të saja ka me mijëra.
La Rosh*****o

Nga gjithë pasionet, dashuria është më e fuqishmja, ajo në të njëjtën kohë sulmon zemrën, kokën dhe vetëdijen.
Volteri

Dëshira dhe dashuria janë krahë për vepra të mëdha.
Gëte

Dashuria është prore fisnike dhe e bukur, por e vërteta kujdeset që ajo të kalojë nëpër pyllin e hithërave.
Keseli

ا’është risia? Një ëndërr. ا’është dashuria: përmbajtja e ëndrrës.
Kierkegardi

Dashuria është hapësirë dhe kohë e matur me zemër.
Prusti

Pas dashurisë nuk ka gjë tjetër, veç vdekjes.
Zola

Më fatkeq nga të gjithë njerëzit është ai që nuk dashu-ron më, e që nuk mund të harrojë dashurinë e parë.
Mickijeviçi

Dashuria është jeta, është lumturia që ia mbush zemrën, është atmosfera ku ajo merr frymë si të dojë, është himni i amshuar që ia drejton krijuesit.
P.Vasa

Gjithë jetën time, zemra ime ka mall për një gjë që nuk mund ta përmend.” – Andre Breton, “Dashuri e çmendur”

“Nga çfarëdo që të jenë bërë shpirtrat tanë, i joti dhe imi janë të njëjtë”. —Emily Bronte, “Wuthering Heights”

“Ne duheshim me një dashuri që ishte më shumë se dashuri.” – Edgar Allan Poe, “Annabel Lee”

Nga Jeto I Lumtur.al
                                                           Jeto I Lumtur
Scroll to Top