JiL.al - Jeto i Lumtur

Thënie Për Familjen…

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email
Nëse dëshironi të punoni për paqen botërore, shkoni në shtëpi dhe doni familjen tuaj. Tereza

Atje ku ka një nënë në shtëpi, gjërat shkojnë mirë. Amos Bronson Alcott

Shtëpia është tempulli i familjes. Le Corbusier

Në familje, grindjet bëhen nëse dritarja e dhomës së gjumit do të rri e hapur, dhe jo për të ardhmen e njerëzimit.

Gjërat më të rëndësishme në jetë janë familja dhe dashuria. John Wooden

Nuk mund të mendoj asnjë nevojë tjetër në fëmijëri, aq të fortë sa mbrojtja prindërore. Sigmund Freud

Shumica prej nesh bëhen prindër shumë kohë para se të ndolojmë të jemi fëmijë. Mignon McLaughlin

Mund të mësoni shumë nga fëmijët tuaj. Sa durim keni, për shembull. Franklin P. Jones

Është i mençur babai që e njeh fëmijën e tij. William Shakespeare

Të puthësh fëmijët e tu çdo natë kur të shkojnë në shtrat, edhe nëse janë në gjumë. H. Jackson Brown

Një grua gjithmonë e preferon fëmijën e saj nga burri i saj. Milan Kuntera

“Respekti i ndërsjellë dhe mirëkuptimi, janë themelet e harmonisë familjare” Buda
 Burri dhe gruaja janë si dy nota, pa të cilat telat e shpirtit
njerëzor nuk e japin akordin e rregullt dhe të plotë. – Maxini
 Dy të parët deputetë të popullit janë nëna dhe mësuesi. – Viktor Hygo
 Femra ndryshon dhe nuk ndryshon. Ajo është e paqëndrueshme dhe besnike. Ajo e ndërron lëkurën paprerë në gjysmëerrësirën e hijeshisë. Ajo që ti e do sot në mëngjes nuk është më femra e mbrëmshme. Ai që do ta dëgjonte e do ta vështronte një femër në të gjitha shndërrimet e saj nuk do të mërzitej kurrë, mund t’i pëlqente ose mund të fyhej, por kurrë nuk do të mërzitej. Prandaj mund ta them me zjarr fjalinë që i përmbledh të gjitha: “Mos ki frikë se do të mërzitesh, sepse ajo do të ndryshojë pa pushim. Mos ki frikë t’i besosh, sepse ajo nuk do të ndryshojë” – Zh. Mishl
                                                                                    Jeto I Lumtur
Scroll to Top