JiL.al - Jeto i Lumtur

Thënie Për Jetën.

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

1- Njeriu që ka besim te vetja fiton besimin e të tjerëve, – Proverb Hasidic

2- Ju mund të hasni shumë humbje, por nuk duhet të mposhteni. Në fakt, mund të jetë e nevojshme të ndesheni me humbje, kështu që mund të dini kush jeni, nga çfarë mund të ngriheni, si mund të dilni ende prej saj. – Maya Angelou

3- Mos u dekurajoni. Shpesh është çelësi i fundit në tufë që hap derën e bllokuar, – thënie popullore

.4- Çfarë qëndron pas teje dhe çfarë qëndron para teje zbehet në krahasim me atë që qëndron brenda teje. – Ralph Ëaldo Emerson

5- Kohët e vështira nuk zgjasin gjithmonë, njerëzit e vështirë po, – Robert H. Schuller

6- Jo të gjithë mund të jenë të famshëm, por të gjithë mund të jenë të shkëlqyeshëm, sepse madhështia përcaktohet nga shërbimi, – Martin Luther King Jr.

7- Shumica e gjërave të rëndësishme në botë janë arritur nga njerëz që kanë vazhduar të përpiqen kur nuk kishin aspak shpresë, – Dale Carnegie

8- Ne jemi thjesht një racë e përparuar majmunësh në një planet të vogël me një yll shumë mesatar. Por ne mund ta kuptojmë Universin. Kjo na bën diçka shumë të veçantë,— Stephen Hawking

9- Shumë nga dështimet e jetës janë njerëz që nuk e kuptuan se sa afër suksesit ishin kur u dorëzuan, – Thomas Edison

10- Gjërat nuk shkojnë keq dhe nuk të thyejnë zemrën që të bëhesh i hidhur e të heqësh dorë. Ndodhin të të prishin dhe të të ndërtojnë, në mënyrë që të jesh gjithçka që kishe menduar të ishe, – Samuel

11- Jeni të vdekshëm në gjithçka që frikësoheni dhe të pavdekshën në gjithçka që dëshironi.” – Seneca
12- Të gjithë do të vdesim, të gjithë, sa qesharake! Vetëm kjo duhet të mjaftojë për të na bërë të duam njëri-tjetrin më shumë, por jo. Jemi të terrorizuar dhe tmpirë nga kotësitë, konsumohemi nga asgjëja.”– Charles Bukowski
13- Mbani mend. Bota dëshiron t’ju caktojë një rol. Dhe pasi ta pranoni atë rol, morët fund.” – Robert Greene
14- Të ndjekësh kuriozitetin tuaj intelektual është më mirë sesa të ndjekësh paratë. Interneti ka zgjeruar masivisht hapësirën e karrierave të mundshme. Shumica e njerëzve ende nuk e kanë kuptuar këtë gjë.” – Naval Ravikant
15- Çmenduria është e rrallë tek individët, por në grupe, shtete dhe shoqëri, është normë.” – Friedrich Neitzche
16- Nëse gjykoni një peshk nga aftësinë e tij për t’u ngjitur një pemë, peshku do të mendojë se është budalla.” – Albert Einstein
Nga Jeto I Lumtur.al
Scroll to Top