JiL.al - Jeto i Lumtur

Thëniet më të Bukura të Mary Wellstonecraft

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Thëniet më të Bukura të Mary Wellstonecraft

Thjeshtësia dhe sinqeriteti në përgjithësi shkojnë dorë për dore, pasi të dyja rrjedhin nga dashuria për të vërtetën.

Në fakt, është farsë të quash të virtytshme çdo qenie, virtytet e së cilës nuk rrjedhin nga ushtrimi i arsyes së saj.

Çdo e mirë politike e çuar në ekstrem do të rezultojë prodhuese e së keqes.

Nuk desha kurre veç zemren tende qe iku, nuk ke çfarë të japësh më shume…

Miqësia është një dashuri serioze; më sublime nga të gjitha dashuritë, sepse ajo është e themeluar në parime, dhe e çimentuar nga koha.

Sigurisht që diçka qëndron në këtë zemër që nuk prishet—dhe jeta është më shumë se një ëndërr.

Ëndrrat e mia ishin të gjitha të miat; Askujt nuk i dhashë llogari për to; ata ishin streha ime kur mërzitesha – kënaqësia ime më e dashur kur isha e lirë.

Burrat dhe gratë duhet të edukohen, në masë të madhe, nga opinionet dhe sjelljet e shoqërisë në të cilën jetojnë.

Mary Wellstonecraft

Jeto I Lumtur.al

Scroll to Top