JiL.al - Jeto i Lumtur

Thëniet proverbiale të Gibran:Khalil

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Kur të jeni të trishtuar, shikoni brenda zemrës suaj e do të kuptoni se po qani për ato gjëra që dje kanë qenë kënaqësi për ju.

Dëshira është gjysma e jetës. Mospërfillja është gjysma e vdekjes.

Kur rrënjët janë të thella, nuk ka pse të kesh frikë nga era.

Dashuria që nuk përtërihet çdo ditë bëhet një zakon dhe kthehet në skllavëri.

Bukuria është amshimi që adhurohet në pasqyrë. Ne jemi amshimi e jemi edhe pasqyra.

Pasioni e arsyeja janë vela e timoni i shpirtit tonë lundrues.

Ndershmëria nuk të sjell shumë miq, por gjithmonë do të të sjellë ata të duhurit.

Mos harro se mësimet më të mëdha në jetë nxirren prej kohëve më të këqia dhe gabimeve më të mëdha.

Nganjëherë, një pëlhurë e ashpër fsheh një fytyrë të lëmuar.

Edhe duart që thurin kurora me gjemba, janë më të pëlqyera se duart përtace.

Bujaria është të japësh më shumë nga ç’mundesh, ndërsa krenaria të marrësh më pak nga sa të duhet.

Vetëm njerëzit e vegjël përpiqen të poshtërojnë dhe të ulin të tjerët. Kush nënvlerëson është vlerëpak.

 

 

 

Jeto I Lumtur

Scroll to Top