JiL.al - Jeto i Lumtur

TI HUMBET…

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

TI HUMBET… Gabriel Garcia Marquez

Nëse jeni të tërhequr nga një grua për madhësinë e gjoksit, belit ose ijeve, e keni gabim. Nëse ajo që vlerësoni më shumë tek ajo janë tiparet e fytyrës, ngjyra e syve, gjatësia e këmbëve apo mënyra se si duken me minifundin, sërish e keni gabim. Një grua është sjellja e saj, mënyra e të qenurit, mënyra se si të trajton dhe shikon, e qeshura dhe heshtja e saj. Një grua është inteligjenca e saj, rebelimi i saj, ofrimi i saj, bujaria e saj, aftësia e saj për të bërë gjëra të ndryshme menjëherë, manitë e saj. Gjëja më e mirë për një grua nuk është guaska e saj, është ajo që ka brenda: disponimi i saj, përvjetorët e saj, guximi i saj, mënyra e saj e të menduarit…Një burrë i vërtetë, një njeri inteligjent, bie në dashuri me atë që të tjerët nuk e imagjinojnë Ai njeri mund të shohë atë që të tjerët nuk e imagjinojnë se ekziston dhe kjo, miq, ka një çmim …dhe quhet lumturi…

TI HUMBET…

Duhet të jesh aq budalla sa t’a bësh të lotoj asaj që të ka dhënë buzëqeshjen më të mirë. Dhe pyesni veten pse po e humbas? E humbisni kur ajo ju jep agimin në sytë e saj dhe i bëni ditët e saj gri.

Ju e humbisni atë kur ajo bëhet një ylber vetëm për të pikturuar botën tuaj dhe ju i jepni asaj indiferencë në këmbim. Ju e humbisni atë, kur ajo është ende plot detaje dhe ju e keni mendjen në këmbim. Ju e humbisni atë, kur ajo pret një telefonatë ose një mesazh nga ju, dhe i shkruani dikujt tjetër. Ju e humbisni atë kur ajo kërkon që ju ta përqafoni dhe ju e përdorni atë fizikisht. E humbisni, kur ajo ende ju sheh me admirim dhe ju e shihni atë si ajo që ju ndalon lirinë.

E humbisni…

sepse thjesht nuk e meriton dikë si ajo.

 Gabriel Garcia Marquez 

Jeto I Lumtur.al

Scroll to Top