JiL.al - Jeto i Lumtur

ZOTI I SIGURON ERËN, NJERIU DUHET TË NGREJE VELËN…”Thënie Për Jetën”

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Jeta mund të jetë një seri sfidash intensive që na bëjnë të pyesim se cili është qëllimi.

Mund të përballemi me stuhi që duken të pafundme dhe male që duken të pakalueshme. Ndër sfidat e jetës, ajo ndihmon të mendojmë për citatet më të mira “të të qenit pozitiv” për të na ndihmuar të rikthehemi në garë dhe të vazhdojmë të luajmë në lojën e jetës.

“Unë gjithmonë kam menduar që ju mund të mendoni negativisht po aq mirë sa mund të mendoni pozitivisht.” –JAMES BALDWIN

 

Fuqia e jetës tuaj është në mendjen tuaj. Jeta juaj do të jetë një manifestim i mendimeve tuaja, të cilat do t’i drejtojnë veprimet tuaja. Ju mund të zgjidhni ose të mendoni pozitivisht ose të mendoni negativisht. Shumë gjëra në jetë thjesht na ndodhin, dhe ne nuk kemi kontroll mbi to.

Sidoqoftë, ne mund të kontrollojmë sesi i shikojmë këto situata dhe si reagojmë ndaj tyre. Ky është një citat pozitiv për çdo person që ka nevojë të mbajë mendimet e tyre pozitive.

“Besoni se mundeni dhe jeni tashmë në gjysmë të rrugës.” –THEODORE ROOSEVELT

Besimi në veten tuaj është një pjesë e madhe e ekuacionit të suksesit. Kur besoni se mund ta bëni atë, ju keni zotëruar pjesën më të vështirë të sfidës suaj. Shumë njerëz dështojnë jo sepse nuk janë të talentuar apo të zgjuar, por sepse nuk besojnë në veten e tyre.

“Unë nuk mund ta ndryshoj drejtmin e erës, por mund të ndryshoj drejtimin tim për të arritur gjithmonë në destinacionet e mia”. –JIMMY DEAN

Pra, shumë nga ato që ndodhin në jetë janë jashtë kontrollit tonë. Sidoqoftë, ajo që është në kontrollin tonë është aftësia për të korrigjuar kursin dhe për të qëndruar në rrugën e duhur drejt qëllimeve tona. Ndonjëherë jeta kërkon rregullime. Çelësi është që të vazhdoni të shkoni në drejtimin e duhur.

“Jeta është si të ngasësh biçikletën, për të mbajtur ekuilibrin, duhet të vazhdoni të levizni” – ALBERT EINSTEIN

Në jetë, do të ndodhin gjëra që do të na rrëzojnë. Çelësi është që të vazhdoni të ecni, të vazhdoni përpara dhe jo të ndaleni dhe të hiqni dorë. Ky citim na kujton të vazhdojmë, megjithë pengesat në rrugën tonë.

“Limitoni ‘përgjithmonë-t’ dhe ‘kurrë-t’ tuaja”. –AMY POEHLER

Të menduarit në aspektin e absolutëve mund t’ju ​​kufizojë në jetë. Ju nuk”dështoni” gjithmonë dhe as nuk mund të thoni se “kurrë” nuk do të keni sukses në diçka. Të kuptuarit se jeta ka uljet dhe ngritjet e veta është mënyra më e mirë për të vazhduar për të menduar pozitivisht.

“Nuk jeni kurrë të vjetër për t’i vënë vetes një qëllim të ri apo për të jetuar një ëndërr të re. –C.S. LEWIS

 

Foto të mrekullueshme të natyrës | SPEKTRUM

 

 

Jeto I Lumtur

Scroll to Top