JiL.al - Jeto i Lumtur

November 28, 2021

Gjysëm dashurie

Asgjë s’mund të jetë siç ishte më parë, Sepse kemi brenda vetes diçka tepër. Një gjysmë dashurie nga ty e vrarë, Dhe atë që ruaj unë, gjysma tjetër. Por sot të ndara janë ato, veç e veç, Ashtu siç jemi të ndarë unë dhe ti. Tek njeri rri ajo që nuk di të vdesë, Dhe […]

Gjysëm dashurie Read More »

Shëndetin tënd të pimë

Robert Berns Shëndetin tënd të pimë Të lashë lamtumirën, shpirt Shëndetin tënd të pimë! S’të sillem pas e s’të mërzit Aspak me dashurinë. Mbeç me shëndet! Dhe unë shpejt Me ndarjen do lidh paqen; Ti fat të kesh, një mik të gjesh T’i japësh dorën, faqen. Me thua : ” dale ca nga ca, të

Shëndetin tënd të pimë Read More »

Harku i Triumfit

Fragmente të përzgjedhura: “E di historinë e valës dhe shkëmbit? Është një fabul e vjetër, më e vjetër se ne të dy. Dëgjoje. Ishte njëherë një valë që dashuronte një shkëmb kushedi ku në det. Le të themi në gjirin e Capri-t. Dhe e rrethonte me shkumë dhe këngë, e puthte ditë e natë, e

Harku i Triumfit Read More »

“Netë të bardha”

 Dostoevsky, “Netë të bardha” “Dhe pastaj pyet veten ku janë ëndrrat e tua. Dhe duke tundur kokën thua: Sa shpejt ikin vitet! Dhe përsëri pyet veten: Ç’bëre me vitet e tua? Ku e varrose kohën tënde më të mirë? Ke jetuar apo jo? Shiko i thua vetes, shiko se si bën ftohtë në këtë botë.

“Netë të bardha” Read More »

Djali dhe “ZOTI”

  Një djalë i ri që punonte në ushtri ishte vazhdimisht i poshtëruar sepse besonte te Zoti. Një ditë kapiteni donte ta poshtëronte para trupave. Thirri të riun dhe i tha: Djalosh hajde këtu, merr çelësin dhe shko parko xhipin përpara. I riu u përgjigj: Unë nuk di si të ngas! Kapiteni u përgjigj: Atëherë

Djali dhe “ZOTI” Read More »

Scroll to Top