JiL.al - Jeto i Lumtur

Kujtimet e një Geishe A. Golden

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Kujtimet e një Geishe; A. Golden

..Ajo e lyen fytyrën e saj për ta fshehur atë. Sytë e saj janë si ujërat e thella. Një geisha nuk duhet të dojë. Një geisha nuk duhet të ndiejë. Geisha është një artiste e një bote lundruese. Ajo vallëzon, ajo kërcen. Ajo të argëton ty ashtu siç do ti. Pjesa tjetër e saj është e fshehur. Pjesa tjetër e saj është në hije. Pjesa tjetër e jetës së një geisha është sekret! Nuk mund të thuash për diellin “më shume diell”. Ose për shiun “më pak shi”. Për një burrë geisha është një gjysëm grua. Geishat janë gratë e muzgut. Dhe të provojë pak mirësi pas kaq shumë gjerave të keqija, për të kuptuar që një vajzë e vogël me më shumë kurajo se sa ajo e dinte mund te arrinte të gjente pergjigjet e lutjeve të saj, a nuk mund të quhet kjo lumturi ? 

Mbi të gjitha këto nuk janë kujtimet e një perandoreshe apo të një mbretëreshe! Këto janë kujtime të një lloji tjetër…”.

“Kujtimet e një geishe” – A. Golden

Scroll to Top