JiL.al - Jeto i Lumtur

Nëse zgjoheni në 3, 4 ose 5 të mëngjesit trupi juaj po vuan nga këto sëmundje

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

A jeni zgjuar kohët e fundit rreth të njëjtën kohë çdo natë? E pra, sipas Mjekësisë Tradicionale Kineze (TCM), ajo kohë mund të nënkuptojë një çekuilibër në një sistem të veçantë të organeve. Teoria e TCM beson se mirëqenia jonë shpirtërore dhe shëndeti fizik janë të lidhura drejtpërdrejt me sistemet dhe ritmet e brendshme.

Studimet kanë treguar se edhe disa ditë të një gjumi të çrregullt mund të shkaktojnë :

Shtim në peshë

Rritje e oreksit

Inflamacion i rritur

Rritja e presionit të gjakut

Rritja e niveleve të kortizolit (një hormon stresi)

Rritje të nivelit të sheqerit në gjak

Nëse zgjiheni midis orës 22 dhe 23 : Probleme me Hormonet dhe Metabolizmin: Nëse keni një probleme fjetjen në radhë të parë është një shenjë e qartë e stresit të pakontrolluar. Përpiquni të gjeni shkaqet e vërteta rrënjësore të stresit tuaj. Përveç kësaj, sipas TCM, pamundësia për të fjetur në këtë kohë mund të jetë rezultat i pabarazive të tjera endokrine, duke përfshirë tiroidin tuaj ose një problem me metabolizmin tuaj.

Nëse zgjoheni nga ora 1:00 deri në 3:00: Probleme me mëlçinë : Mëlçia është gjithashtu emocionalisht e lidhur me zemërimin. Mund të gjeni se nëse zgjoheni shpesh mes orës 1-3, mund të ndiheni të pakënaqur të gjatë. Simptomat e disbalancave të mëlçisë përfshijnë menstruacion të parregullt, anemi, lodhje kronike dhe dhimbje koke. Ju mund të shëroni mëlçinë tuaj natyrisht me bimë mjekësore, dhe duke bërë disa ndryshime të thjeshta jetese.

Zgjimi në orë 5 deri në probleme me mushkëritë: Mushkëria është përgjegjëse për lëvizjen e ajrit përmes meridianëve dhe të gjithë trupit, si dhe sigurimin e mbrojtjes imune. Është gjithashtu emocionalisht e lidhur me mërzitjen. Ju mund të shihni se nëse zgjoheni gjatë këtyre kohërave ndihei gjithë ditën e nesërme të mërzitur. Gjithashtu mund të keni probleme të tjera si kolla, astma, ose grip. Zorra e trashë është aktive gjatë kësaj kohe. Ushqimi i një diete të dobët mund të çojë në probleme që do t’ju zgjojnë në këtë kohë.

LIFE  STYLE  Kuriozitet

Jeto I Lumtur.al

Scroll to Top