JiL.al - Jeto i Lumtur

Frymëzime

Frymëzohuni çdo ditë në pak minuta hapësirën tonë të frymëzimeve, me thënie të spikatura, poezi të përzgjedhura dhe dedikime të veçanta. Do të ndiheni mirë!

Në cilën kohë të jetës suaj jeni tani? Zgjidhni një kartë tarot

Nëse keni zgjedhur… Karta e parëJu keni pasur konflikte me një figurë të fuqishme në jetën tuaj, idealja për jetën tonë është të jemi në harmoni të plotë, kështu që ju keni dy opsione në dispozicion, ju vetëm duhet të mendoni se cila është më e dobishme dhe të merrni vendimin tuaj për ta përqafuar […]

Në cilën kohë të jetës suaj jeni tani? Zgjidhni një kartë tarot Read More »

Napoleon-Hill-Thënie Frymëzuese-Sukses-JiL.al

30 Thënie Motivuese për të kapërcyer “ngërçin” e fillimit

Doni të hidhni një hap të rëndësishëm në jetë, por po hezitoni? Lexoni 30 thënie motivuese nga personalitete botërore që do ju ndihnojnë të tejkaloni “ngërçin” e fillimit. Me siguri, do të rigjeni motivimin brenda vetes për të hedhur hapin e parë drejt ëndrrave tuaja. Fillo tani. “Çfarëdo lloj gjëje që mendja e njeriut mund

30 Thënie Motivuese për të kapërcyer “ngërçin” e fillimit Read More »

“Martohu, patjetër. Por të ra gruaja e mirë…” – Thënie nga Sokrati

Lexoni 10 thënie nga Sokrati, filozofi i shquar i antikitetit grek, i cili jep disa të vërteta dhe mesazhe shumë të rëndësishme për jetën, që kapërcejnë kufijtë e kohës. “Jam më i dituri ndër të gjallët, se di një gjë, që nuk di asgjë.” “Ka vetëm një të mirë: dituria. Dhe vetëm një të keqe:

“Martohu, patjetër. Por të ra gruaja e mirë…” – Thënie nga Sokrati Read More »

“Beso tek vetja” – Thënie nga Marilyn Monroe

Lexoni 8 thënie frymëzuese nga Marilyn Monroe, aktorja dhe ikona e kinematografisë dhe pop-kulturës amerikane e shekullit e 20-të. “Bëje një femër të qeshë dhe dije se ajo do të bëjë çdo gjë për ty.” “Mos lejo që frika nga dështimi, të të privojë nga kënaqësia e marrjes pjesë.” “Nuk i fal njerëzit se jam

“Beso tek vetja” – Thënie nga Marilyn Monroe Read More »

Erik Erikson / Psikoanalist - Thënie JiL.al

Asnjë flokë bore në një ortek nuk ndjen se ka përgjegjësi

-Nga të gjitha gjërat që kam humbur, më ka marrë malli më shumë për mendjen. -Vera gjermane dallohet nga uthulla nga etiketa. -Mos u sillni rrotull duke thënë se bota ju detyron jetesën. Bota nuk ju detyron asgjë. Ishte këtu para jush. -Gjithmonë falini armiqtë, asgjë s’i mërzit më shumë. -Mund t’i rezistoj gjithçkaje, përveç

Asnjë flokë bore në një ortek nuk ndjen se ka përgjegjësi Read More »

Ismail-Kadare-Thënie-JiL.al

“Armiku mbetet armik, edhe i vdekur qoftë”.

“Popujt, librat e tyre të mëdhenj, me gjak zakonisht i kanë larë.” “Ata që shpikën shpejtësinë reaktive, larg Atdheut sigurisht do kenë qenë ndonjëherë!” “Armiku mbetet armik, edhe i vdekur qoftë.” “Ka gjithmonë kohë që njerëzit të bëjnë diçka për popullin e tyre.” “Gjuha më e mirë se gjithçka tjetër jep shpesh dritën ose mjerimin

“Armiku mbetet armik, edhe i vdekur qoftë”. Read More »

Suksesi i një biznesi varet nga menaxhmenti i mirë

Çelësi i suksesit në udhëheqje është përmirësimi i vazhdueshëm i shërbimit ndaj konsumatorit dhe i aftësive menaxhuese të njerëzve. Ka një mendim të zakonshëm i cili përshtatet me këta rreshta, ‘’Biznesi do të ishte i lehtë nëse nuk do të kisha konsumatorë ose punonjës’’. Përderisa kjo mund t’i bëjë gjëra më të lehta për një

Suksesi i një biznesi varet nga menaxhmenti i mirë Read More »

Ramiz-Karaeski-Tuncel-Kurtiz--Thënie-JiL.al

Për dashurinë jap jetën, për lirinë jap dashurinë.

Unë ushqehem me supë të mirë, jo me fjalë të bukura. — Zhan Baptist Pokelën – Molieri Unë mund t’i shikoj përbindshat sapo shfaqen. — Truman Capote temat: thënie metaforike, thënie për jetën, thënie për të keqen Nëse nuk e di se ku po shkon, çdo rrugë të çon ty në askund. — Henri Alfred Kisinxher Njeriu duhet të hajë për

Për dashurinë jap jetën, për lirinë jap dashurinë. Read More »

Është e vështirë që të ndodhë diçka pa një arsye apo pa një parim.

Të vdesësh është e tmerrshme, por ideja se duhet vdekur pa pasë jetuar, është e padurueshme. Njeriu, mbasi të ketë fituar famë e madhështi, po të jetojë më gjatë, bjerr famën dhe madhështinë e fituar. Sado gjatë të jetojë njeriu, njëzet vitet e parë janë pjesa më e gjatë e jetës së tij. Njeriut, për

Është e vështirë që të ndodhë diçka pa një arsye apo pa një parim. Read More »

Scroll to Top