JiL.al - Jeto i Lumtur

December 7, 2021

“Te varri mos m’rri e mos m’vajto”

“Te varri mos m’rri e mos m’vajto” Te varri mos m’rri e mos m’vajto Aty nuk jam, t’fjetun mos m’kujto. Ne mijëra puhi jam që fryjnë me lehtësi, Jam copëza diamantesh në t’borës bardhësi, Jam pikë e shiut që andshëm lag tokën, Jam dritë dielli në t’grunit kokërr. Kur ti zgjohesh në mëngjesin plot qetësi

“Te varri mos m’rri e mos m’vajto” Read More »

Të kthehet mbrapa e të pamundur.

Të kthehet mbrapa e ka edhe më të pamundur. Thonë se lumi, para se të derdhet në oqean, dridhet nga frika. Shikon pas gjithë udhëtimin e bërë: kodrat, malet, liqenin, rrugën dredha-dredha që ka çarë përmes pyjeve dhe fshatrave, dhe krenohet; por, kur shikon përpara oqeanin aq të madh, ku do të hyjë dhe do

Të kthehet mbrapa e të pamundur. Read More »

Scroll to Top