JiL.al - Jeto i Lumtur

Thënie

Napoleon-Hill-Thënie Frymëzuese-Sukses-JiL.al

30 Thënie Motivuese për të kapërcyer “ngërçin” e fillimit

Doni të hidhni një hap të rëndësishëm në jetë, por po hezitoni? Lexoni 30 thënie motivuese nga personalitete botërore që do ju ndihnojnë të tejkaloni “ngërçin” e fillimit. Me siguri, do të rigjeni motivimin brenda vetes për të hedhur hapin e parë drejt ëndrrave tuaja. Fillo tani. “Çfarëdo lloj gjëje që mendja e njeriut mund […]

30 Thënie Motivuese për të kapërcyer “ngërçin” e fillimit Read More »

“Martohu, patjetër. Por të ra gruaja e mirë…” – Thënie nga Sokrati

Lexoni 10 thënie nga Sokrati, filozofi i shquar i antikitetit grek, i cili jep disa të vërteta dhe mesazhe shumë të rëndësishme për jetën, që kapërcejnë kufijtë e kohës. “Jam më i dituri ndër të gjallët, se di një gjë, që nuk di asgjë.” “Ka vetëm një të mirë: dituria. Dhe vetëm një të keqe:

“Martohu, patjetër. Por të ra gruaja e mirë…” – Thënie nga Sokrati Read More »

“Beso tek vetja” – Thënie nga Marilyn Monroe

Lexoni 8 thënie frymëzuese nga Marilyn Monroe, aktorja dhe ikona e kinematografisë dhe pop-kulturës amerikane e shekullit e 20-të. “Bëje një femër të qeshë dhe dije se ajo do të bëjë çdo gjë për ty.” “Mos lejo që frika nga dështimi, të të privojë nga kënaqësia e marrjes pjesë.” “Nuk i fal njerëzit se jam

“Beso tek vetja” – Thënie nga Marilyn Monroe Read More »

Erik Erikson / Psikoanalist - Thënie JiL.al

Asnjë flokë bore në një ortek nuk ndjen se ka përgjegjësi

-Nga të gjitha gjërat që kam humbur, më ka marrë malli më shumë për mendjen. -Vera gjermane dallohet nga uthulla nga etiketa. -Mos u sillni rrotull duke thënë se bota ju detyron jetesën. Bota nuk ju detyron asgjë. Ishte këtu para jush. -Gjithmonë falini armiqtë, asgjë s’i mërzit më shumë. -Mund t’i rezistoj gjithçkaje, përveç

Asnjë flokë bore në një ortek nuk ndjen se ka përgjegjësi Read More »

Ismail-Kadare-Thënie-JiL.al

“Armiku mbetet armik, edhe i vdekur qoftë”.

“Popujt, librat e tyre të mëdhenj, me gjak zakonisht i kanë larë.” “Ata që shpikën shpejtësinë reaktive, larg Atdheut sigurisht do kenë qenë ndonjëherë!” “Armiku mbetet armik, edhe i vdekur qoftë.” “Ka gjithmonë kohë që njerëzit të bëjnë diçka për popullin e tyre.” “Gjuha më e mirë se gjithçka tjetër jep shpesh dritën ose mjerimin

“Armiku mbetet armik, edhe i vdekur qoftë”. Read More »

Ramiz-Karaeski-Tuncel-Kurtiz--Thënie-JiL.al

Për dashurinë jap jetën, për lirinë jap dashurinë.

Unë ushqehem me supë të mirë, jo me fjalë të bukura. — Zhan Baptist Pokelën – Molieri Unë mund t’i shikoj përbindshat sapo shfaqen. — Truman Capote temat: thënie metaforike, thënie për jetën, thënie për të keqen Nëse nuk e di se ku po shkon, çdo rrugë të çon ty në askund. — Henri Alfred Kisinxher Njeriu duhet të hajë për

Për dashurinë jap jetën, për lirinë jap dashurinë. Read More »

Është e vështirë që të ndodhë diçka pa një arsye apo pa një parim.

Të vdesësh është e tmerrshme, por ideja se duhet vdekur pa pasë jetuar, është e padurueshme. Njeriu, mbasi të ketë fituar famë e madhështi, po të jetojë më gjatë, bjerr famën dhe madhështinë e fituar. Sado gjatë të jetojë njeriu, njëzet vitet e parë janë pjesa më e gjatë e jetës së tij. Njeriut, për

Është e vështirë që të ndodhë diçka pa një arsye apo pa një parim. Read More »

Të jesh i mirë është fisnikëri, por t’u tregosht të tjerëve .

– “Ai që nuk ka bërë asnjë gabim, nuk ka provuar asgjë të re” – Albert Einstein – “Lavdia jonë më e madhe qëndron jo në faktin që nuk dështojmë asnjëherë, por në faktin që ringrihemi çdo herë që dështojmë” – Konfuci – “Nuk mund të jesh i vetmuar, nëse ty të pëlqen personi me

Të jesh i mirë është fisnikëri, por t’u tregosht të tjerëve . Read More »

Kur ju ndaloni së jepuri kontribut, keni filluar të vdisni.

Përvoja ka treguar, dhe një filozofi e vërtetë gjithmonë do të tregojë se një pjesë e madhe, ndoshta pjesa më e madhe e së vërtetës lind nga dukje të parëndësishme. — Edgar Allan Poe Zoti nuk është në anën e batalioneve të mëdha, por në anën e atyre që qëllojnë më të mirë. — Volteri Nuk është

Kur ju ndaloni së jepuri kontribut, keni filluar të vdisni. Read More »

Scroll to Top